• Kijk je dromen recht in de ogen

  JOURNAAL VAN DE TOEKOMST

 • DIT IS

  Ben je changemaker, leider, procesbegeleider? Bij overheid, bedrijf of non-profit? Voelt het onzeker of je wel de juiste stappen aan 't nemen bent om goed voorbereid te zijn op alle nieuwe ontwikkelingen die gaan komen? Is er onduidelijkheid over de koers die je met je organisatie inzet? Will je je visie en afstemming ten aanzien van de toekomst vernieuwen?

   

  Het JOURNAAL VAN DE TOEKOMST is een methodiek die je helpt om op een hele krachtige manier snel dingen duidelijk te maken, nieuwe inzichten aan te boren en in beeld vast te leggen. We gaan er vanuit dat alle informatie en kennis al aanwezig is en dat deze met inzet van de aanpak in één keer helder en visueel wordt, zodat je met vertrouwen, meer zekerheid en frisse ideëen de toekomst tegemoet kan treden.

   

  Wat je gaat doen:

  • Het huidig krachtenveld in kaart brengen; over welk onderwerp gaat het? Wat speelt er allemaal?
  • Spanningen en kansen aan het licht brengen; systeemopstellingen.
  • Een gedroomde toekomst visualiseren en bedenken; worldcafé, open space en mindmap.
  • Terugkijkend vanuit die toekomst de stappen en toevalligheden inventariseren. Hoe ben je hier gekomen; keihard werken ;-)
  • Dat verhaal vanuit die gerealiseerde toekomst op camera vertellen of laten zien; een toekomstig Journaal-item maken.
 • WIJ DOEN

  Stap in de toekomst van je project en kijk terug: "Hoe ben ik hier terecht gekomen?"

  GRATIS KENNISMAKING WORKSHOP

  Dinsdag 11 december 13.00u-17.00u en elke 2e dinsdag van de maand

  House of Watt, Amsterdam

   

  Ben je changemaker, leider, procesbegeleider? Bij overheid, bedrijf of non-profit? Voelt het onzeker of je wel de juiste stappen aan 't nemen bent om goed voorbereid te zijn op alle nieuwe ontwikkelingen die gaan komen? Is er onduidelijkheid over de koers die je met je organisatie inzet? Will je je visie en afstemming ten aanzien van de toekomst vernieuwen?

   

   

  Iedere tweede dinsdag van de maand is er in House of Watt in Amsterdam een introductie van Journaal van de Toekomst, een nieuwe methodiek om de toekomst bij te sturen.

  Schrijf je hier in!

  IN-COMPANY 

  Op maat voor jouw team, voor jouw start up

  Op locatie

   

  Deelnemers stellen zich de gedroomde toekomst voor en visualiseren de uitkomst van een businessplan, een strategy of op handen zijnde samenwerking in een video nieuws item dat zich afspeelt een aantal jaren na nu.

   

   

  Terugkijkend vanuit de toekomst krijg je grip op verrassende antwoorden op de vraag: "Hoe zijn we hier nu terecht gekomen?"

   

  Download hier de uitgebreide beschrijving van de methodiek.

  Klik hier voor het In-company voorbeeld van IBIS hotels

 • ZIJ ZEGGEN

  "Journaal van de Toekomst: geweldig concept, heel mooi uitgevoerd door Roel en zijn ploeg. Roel loodst de deelnemers/makers van het journaal door een probleem heen en doet ze belanden in een zelfbedachte toekomst waarin men het probleem de baas is. Roel doet dit met veel tact, inlevingsvermogen en humor en wordt daarbij geholpen door een ervaren organisatieopsteller en cameraploeg. Dit spreekt zo tot de verbeelding, dat je het liefst direct aan de slag gaat om de problemen op te lossen”. 
  Hanneke Koomans,  Arbo Zorgvuldig consultant/projectmanagement 
   
  "Een fantastische workshop meegemaakt. Journaal van de toekomst biedt de organisatie een verdiepingsslag te maken door eerst te focussen op de toekomst voor pakweg 2 jaar, dat beeld of situatie door de deelnemers te spelen, te beleven en ervaren. Dit alles wordt gefilmd. Als de nabije toekomst wordt gezien en ervaren is het voor medewerkers van een organisatie gemakkelijker de weg ernaar toe te gaan. Het lijkt of weerstanden om te veranderen minder (heftig) zijn en eenvoudiger zijn op te lossen.
  Ben van Luin, interim/project management Cultuur Ontwikkeling. 
   
  "RnR Group ondersteunt ontwikkeling van gebieden, gebouwen en organisaties. Met Journaal van de Toekomst werken we aan een methode van procesbegeleiding met behulp van video. Om over te brengen welke waarde deze werkwijze toevoegt hebben we een journaal van de toekomst gemaakt. In een dag hebben we een film gemaakt die in beeld brengt wat onze werkwijze biedt en welke resultaten het levert. De respons van collega’s en opdrachtgevers
  was vele malen groter dan we gewend zijn. Video spreekt tot de verbeelding en nodigt uit om mee te doen. Het is prettig samenwerken met de mensen van Journaal van de Toekomst omdat ze bevlogen professionals zijn met hart voor mensen en hun vraagstukken.”
  A. Volz, consultant RnR Group
   
  "Wat zijn de consequenties van een succesvol uitgevoerd ondernemingsplan van Rijkswaterstaat? Met het Journaal van de Toekomst hebben we het antwoord op die vraag voelbaar in beeld gebracht. Alle medewerkers maakten een journaalitem over een dag in de toekomst waarop hun plannen zijn uitgevoerd. Dat is erg leuk om te doen, maar het geeft ook antwoord op vragen die voor ons erg belangrijk zijn. Zoals: hoe organiseren wij het onderhoud aan bruggen en wegen? En welke successen zijn daarvan het resultaat? De journaalfilmpjes waren de ideale basis voor de volgende stap: het implementeren van ons ondernemingsplan."
  J. de Geer, projectleider Rijkswaterstaat
   

  Waar ben je 5 jaar na nu ?
 • WIJ ZIJN

  Roel Simons

  Film maker en participatie coach
  Bedenker van Journaal van de Toekomst en andere instrumenten voor co-creatie. 

  Roel is film maker, sociaal innovator en expert in bottom-up, creatieve speelse 

  leerversnellende interventies. 

  Claes Berend van der Kolk

  Systemisch opsteller & Coach
  Claes Berend is leadership coach, team trainer en begeleider van systeem opstellingen. Voor Journaal van de Toekomst neemt hij 'Verhelderen van huidige situatie' voor zijn rekening.

  Ferdinand van Dam

  Film maker
  Ferdinand bedacht samen met Roel Journaal van de Toekomst. Hij is cameraman en editor voor Journaal van de Toekomst en maakt eigen films en TV programma's.

  Kimberly Hunn

  Coach
  Master Certified Coach, dialogue facilitator and entrepreneur with experience in the design and delivery of innovative learning systems and cultural change initiatives. Coaches English and Spanish speaking clients of Journal of the Future.

  Olivier Hamaker

  Editor & Cameraman
  Olivier is cameraman en editor voor Journaal van de Toekomst. Hij maakte ook de leader, de grafics en de promo. 
 • THE FUTURE IS CLOSER THAN YOU THINK 

  It starts today... contact us now!